Rom

News: Noi posibilități de colaborare internațională

Noi posibilități de colaborare internațională

Visit to UPSCLa 9 octombrie 2024, Alex de Leeuw, director financiar al GÉANT, Irina Matthews, manager de proiect ‘EU4Digital: Connecting Research and Education Communities (EaPConnect)’, Petru Bogatencov, președintele Consiliului de Administrare RENAM, și Anatol Goncearuc, director executiv al RENAM, au vizitat Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Membrii din Adminsitrația UPSC au întâlnit delegația aflată în vizită. Oaspeților li s-au făcut cunoștință cu laboratoarele educaționale (create cu sprijinul diferitelor proiectelor internaționale), a planului de acțiuni și stategii de dezvoltare ale Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” din cadrul UPSC. De asemenea, au fost purtate discuții cu referire la posibilitățile de extindere a programelor academice și de implementare a serviciilor, care pot fi utilizate pentru instruirea studenților în domeniul noilor tehnologii.

Vizita în general a accentuat rolul semnificativ al RENAM în dezvoltarea infrastructurii educaționale a Republicii Moldova. Ca rețea națională pentru cercetare și educație, RENAM oferă acces de mare viteză la internet și servicii digitale avansate universităților din întreaga țară.