Rom

News: Încă o universitate conectată la rețeaua RENAM

Încă o universitate conectată la rețeaua RENAM

În zilele de 17-18 octombrie la Chișinău s-au desfășurat lucrările conferinței internaționale „The 3rd Eastern Partnership E-infrastructures Conference EaPEC 2018”, organizată de rețeaua academică paneuropeană GÉANT în cadrul proiectului EaPConnect și găzduita de RENAM – Asociația rețelei de cercetare și educație din Moldova. Evenimentul a întrunit aproape 180 de reprezentanți ai ministerelor, universităților și institutelor de cercetare din 20 țări, precum și reprezentanți ai instituțiilor internaționale responsabile de promovarea infrastructurilor electronice. Conferința EaPEC 2018 a oferit o oportunitate unică pentru familiarizarea cu succesele și împărtășirea opiniilor referitoare la dezvoltarea infrastructurilor electronice și impactul acestora asupra dezvoltării sustenabile a cercetării și educației.

Participând la lucrările conferinței EaPEC 2018, dna dr. Arina Kraijdan, rector al Universității „Perspectiva-INT”, a manifestat interesul și disponibilitatea pentru conectare rețelei universității sale la rețeaua RENAM. Această universitate, fondată în 1995 ca Institutul Relaţii Internaţionale „Perspectiva” și reînregistrată în 2005 cu denumirea Universitatea „Perspectiva-INT”, pregătește specialiști în corespundere cu cerințele contemporane și standardele europene pentru activitate în sectorul de stat și privat, precum și pentru activitate în cadrul întreprinderilor, companiilor străine și structurilor internaționale.

Recent cu Universitatea „Perspectiva-INT” a fost semnat contractul de aderare – și astfel încă o universitate din Republica Moldova va beneficia de oportunitățile oferite de RENAM şi GÉANT și serviciile IT de calitate înaltă. În contextul obiectivelor conferinței EaPEC 2018 semnarea acestui contract se prezintă ca o manifestare de apreciere și poate fi considerată că unul din rezultatele importante ale conferinței.