Rom

News: Serviciu suport de conferințe video pe baza platformei BigBlueButton

Serviciu suport de conferințe video pe baza platformei BigBlueButton

RENAM lansează un nou serviciu suport de conferințe video destinat instituțiilor de cercetare și educație din Republica Moldova și oferă următoarele configurații predefinite pe baza platformei BigBlueButton (BBB):
1) Un server comun, pe o mașină virtuală, canal de 10 Gbit, cu utilizatori independenți și administrarea serverului din partea RENAM.
2) Un server dedicat, pe o mașină virtuală, canal de 10 Gbit și administrarea utilizatorilor din partea instituției. Monitorizarea încărcării serverului, copiere de rezervă și recuperare, precum și actualizarea sistemului din partea RENAM.
3) Un server comun, pe un server Bare-metal, canal de 1 Gbit, cu utilizatori independenți și administrarea serverului din partea RENAM.
4) Set format din 3 servere Bare-metal, cu distribuirea sarcinii, canal de 1 Gbit, cu utilizatori independenți și administrarea serverului din partea RENAM.

De asemenea, pot fi oferite următoarele configurații:
5) Un server dedicat, pe un server Bare-metal, canal de 1 Gbit și administrarea utilizatorilor din partea instituției. Monitorizarea încărcării serverului și actualizarea sistemului din partea RENAM.
6) Un set dedicat, format din 3 servere Bare-metal, cu distribuirea sarcinii, canal de 1 Gbit, cu utilizatori independenți și administrarea serverului din partea RENAM.

După înregistrarea pe serverul de conferințe video https://bbb4.renam.md/, veți putea crea săli de conferințe video, invita participanți și modera sesiuni. Titoriale video sunt disponibile la adresa: https://bigbluebutton.org/html5/

Platforma de conferințe video BigBlueButton se integrează bine cu mediul de învățare Moodle, ceea ce va permite universităților din Republica Moldova să-și integreze sistemul existent de management al cursurilor pentru a oferi învățare online.

De asemenea, RENAM oferă tuturor instituțiilor de cercetare și educație din Republica Moldova asistența necesară în implementarea accesului federativ la servicii și includerea în federația de identitate LEAF (MoLdovan ResEarch and EducAtion Identity Federation). Modelul federativ de autentificare a utilizatorilor vă permite să simplificați procesul de accesare a resurselor instituției dvs. și a resurselor altor furnizori de servicii din Moldova și străinătate, vă oferă proces flexibil de autentificare și siguranța datelor angajaților dvs.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail conference@renam.md sau la numărul de telefon 069-174-333 (Directorul Executiv RENAM Anatol Goncearuc).