Rom

News: Platforma de învățământ la distanță Up2U extinde accesul pentru toate școlile și universitățile din Europa

Platforma de învățământ la distanță Up2U extinde accesul pentru toate școlile și universitățile din Europa

Proiectul Up2U (Up2University), finanțat de Uniunea Europeană, anunță openUp2U ca o versiune a platformei sale sigure de învățământ la distanță, disponibilă pentru toate școlile și universitățile din Europa, ca un efort pentru a sprijini continuarea învățământului în timpul pandemiei COVID-19.

openUp2U a fost elaborată și oferită ca răspuns direct la COVID-19, cu suportul partenerilor de proiect Up2U, inclusiv GÉANT, NORDUnet, CERN, ownCloud, PSNC, KIFU, NTUA, GRNET, GARR, Universitatea Deschisă (Marea Britanie) și MIUN.

Platforma Up2U este un mediu digital de învățământ de generație următoare, care este modulară, interoperabilă, foarte personalizabilă și portabilă. Ea se bazează pe tehnologia cu sursă deschisă și este elaborată de organizații non-profit europene și instituții de cercetare precum CERN, oferind servicii ca management al cursurilor, videoconferință și partajare a fișierelor, integrate într-un sistem de management al învățământului, astfel încât profesorii și studenții să poată colabora în timp real, sprijinind învățământul la distanță și suportul educațional.

Serviciile propuse includ:

Erik Huizer, CEO al partenerului coordonator GÉANT Proiectul Up2U, fiind început în 2017, lucrează cu Rețelele Naționale de Cercetare și Educație, universități, licee, institute de cercetare și ÎMM-uri, precum și o comunitate educațională mai largă pentru a oferi o platformă de încredere unde profesorii și elevii colaborează în învățământ. Într-o perioadă în care universitățile și școlile sunt închise temporar, noi punem la dispoziție această platformă într-un ritm mult mai rapid decât am fi făcut în condiții normale, pentru a facilita învățământul la distanță, astfel încât studenții să nu fie dezavantajați într-un moment important în educația lor”.

Pentru detalii accesați: https://www.geant.org/News_and_Events/Pages/Up2U-remote-learning-platform-expands-access-to-all-schools-and-universities-across-Europe.aspx