Rom

News: Vizita reprezentantului GEANT în NOC RENAM

Vizita reprezentantului GEANT în NOC RENAM

Reprezentantul GEANT membru al DFN ( German National Research and Education Network ) dr. Leonie Schaefer, în perioada 19-21 februarie 2018, a  efectuat  o vizită în Republica Moldova.

Doamna,  dr. Leonie Schaefer a avut, la 21 februarie 2018, o întâlnire de lucru la Oficiul nodului de operare al rețelei RENAM  (NOC Research and Educational Networking Association of Moldova, www.renam.md) .
În cadrul dialogului, părțile au discutat aspecte privind pregătirea, coordonarea și organizarea, în toamna anului 2018, a  Conferinței internaționale de promovare a evoluției  infrastructurii academice paneuropene GEANT în spațiul Parteneriatului Estic  și serviciilor electronice în domeniul cercetării și educației. Au  fost examinate și coordonate termenele de organizare, dar și agenda preliminară a  evenimentului. O altă problemă abordată pe parcursul întâlnirii a fost crearea canalului optic  pentru conectarea directă RENAM (nod, Chișinău)-GEANT (nod Pop, București) care se desfășoară în cadrul proiectului EaPConnect.

Evenimentul va reuni factori de decizie și oficiali din ministere, reprezentanții mediului academic și educațional din țările Parteneriatului Estic, precum și instituțiile internaționale responsabile de promovarea e-infrastructurilor, companii private și fundații.

Conferința internațională va fi organizată de către Rețeaua Pan-europeană de cercetare și educație GEANT și Asociația RENAM , cu suportul proiectului EaPConnect, finanțat de Comisia Europeană.