Rom

News: Ședința Consiliului Tehnico-Științific RENAM

Ședința Consiliului Tehnico-Științific RENAM

Consiliul Tehnico-Științific RENAMPe data de 4 noiembrie 2022 în incinta Universității de Stat din Moldova a avut loc ședința Consiliului Tehnico-Științific RENAM, la care au fost prezentate serviciile TIC disponibile în cadrul e-infrastructurii GÉANT-RENAM pentru comunitatea de cercetare și educație din Republica Moldova.

La ședința au participat 22 de reprezentanți RENAM, Universității de Stat din Moldova, Academiei de Studii Economice din Moldova și ai departamentelor TIC din alte universități (9 dintre care – în regim online).

Specialiștii RENAM au relatat despre aspectele tehnice și capacitățile actuale a serviciilor de infrastructură și interconectare, beneficiile serviciilor de securitate cibernetică, accesului la resurse de calcul avansat și serviciilor de suport al Științei Deschise, consultanță și training.

De asemenea au fost discutate planul de dezvoltare și utilizare a serviciilor RENAM în anul 2023, politica de prețuri, posibilități de susținere a universităților și extindere a listei de servicii RENAM la solicitare.