Eng

Testimonials: DICOM Network Infrastructure

DICOM Network Infrastructure

Incepind cu luna decembrie 2015 in parteneriat cu Institutul de matematica al ASM si Asosiatia RENAM in IMSP IMU a inceput sa functioneze sistemul informational “DICOM Network”.
 
Sistemul este dedicat in special medicilor clinicisti, pentru a aduce investigatiile imagistice la loсul de activitate a lor. Mai bine spus, pentru a permite vizionare detailata a investigatiilor imagistice incorporate in fisa de observatii a bolnavului nemijlocit la statia de lucru personala, fara mari eforturi.
 
In afara de comoditatea vizionarii, se formeaza si arhiva investigatiilor fiecarui pacient, ceia ce permite analiza evolutiei maladiei in dinamica, ciar daca investigatiile sunt effectuate cu diferenta mare de timp. In viitor, daca toate centrele diagnostic din municipiu sau ciar tara vor fi integrate in system, medicii curanti vor beneficia de rezultatele investigatiilor indiferent de institutia unde ele au fost effectuate.
 
Totodata acest system a adus la diminuarea iconsiderabila a cheltuielilor financiare pentru intretinerea serviciului imagistic din institutie, deoarece toate investigatiile sunt depozitate digital.